3D Tarama, şekli üç boyutlu alanda doğru bir şekilde yerleştirilen fiziksel bir nesnenin yüzeyinden veri toplama işlemidir. Bu veriler toplandıktan sonra teknisyenlerin, mekanikçilerin, mühendislerin veya tasarımcıların bir nesneyi dijital olarak inceleme şansı tanır, bu da çalışmalarının hassasiyetini ve hızını artırır ve en üst düzeye çıkarır. Parçanın şeklini dijital (nokta bulutu, STL) olarak elde etmek, tarama verileri parçayı çoğaltmak (tersine mühendislik) ya da boyutsal analiz (inceleme, kalite kontrol) için kullanılabilir.

3D Tarayıcı nasıl çalışır?

“3D tarama nedir” konusunu tam olarak anlamak, nasıl çalıştıklarını araştırmaktır. 3D taramaya aşağıda keşfedeceğimiz çeşitli farklı yaklaşımlar vardır. Yüksek düzeyde, benzer bir şekilde çalışırlar: tarayıcıdaki lazerler, ışık veya sensörler taranan nesnenin yüzeyini algılar ve bu yüzeyin konumuna veri noktaları atar. Bu veri noktaları, parçanın yüzeyini üç boyutlu olarak örter ve nesneyi son derece hassas bir şekilde dijital (nokta bulutu, STL) olarak yeniden oluşturmak için toplanır ve derlenir.

Lazer 3D tarama teknolojisi

Adından da tahmin edeceğiniz gibi, lazer tarayıcılar, taranan nesnenin yüzeyindeki veri noktalarının konumunu tanımlamak ve buna değer vermek için üçgenleme kullanır. Lazer üçgenleme sensörlerinin çoğu, taranan nesnenin yüzeyine bir lazer çizgisi yansıtan tek bir lazer kaynağı içerir ve bu çizginin şekli açılı algılama kameraları tarafından gözlemlenir. Lazer kaynağı ve algılama kameraları arasındaki açı bir kalibrasyon işlemi ile belirlenir.

Lazer kaynağı ve algılama kamera (lar) ı arasındaki açı bilindiği için, üçgenleme işlemi hesaplanabilir. Lazer çizgisinin uzunluğu boyunca her piksel üçgenlenir ve çizgi parçanın yüzeyi boyunca süpürüldüğünde değerlenir. Lazer doğru taramalar üretebilirken, tekniğin şeffaf ve parlak yüzeylerde zorlukları vardır.

DİĞER ÜRÜNLER