3D Tarama, Otomotiv Endüstrisi için Dijital Twin Stratejilerin Kilidini Nasıl Açar – Bölüm 1

Endüstri 4.0 devriminde on yıldan fazla bir süredir, geleneksel araçların parça tasarlamak ve denetlemek için sınırlandırılması, otomotiv endüstrisinin hızlı büyümesi için bir zorluk teşkil ediyor. Ve muhtemelen dijital ikiz konsepti hakkında çok şey duymuşsunuzdur.

3D taramanın otomotiv parçaları için nasıl dijital ikizler oluşturduğunu biliyor musunuz? 3D taramanın otomotiv endüstrisinin maliyetleri düşürmesine ve verimliliği artırmasına nasıl yardımcı olduğunu biliyor musunuz?

Endüstri 4.0

Otomotiv üreticileri genellikle geliştirmeyi engelleyen ve öngörülemeyen maliyetleri artıran zorluklarla mücadele eder. Tasarım, üretim ve denetimde 3D tarama gibi dijital teknolojilerin artan kullanımı, kalite ve verimlilikte muazzam faydalar sağladı.

3D taramanın avantajları :

  • Farklı tasarım versiyonlarındaki değişiklikleri kaydetmek için verimli
  • Otomotiv parçalarının otomatik denetimi için zaman tasarrufu
  • Tedarikçi kalitesini garanti edecek kadar esnek

Otomotiv endüstrisinde uygulama için pratik olması için , bir 3D tarama tekniğinin bazı özellikleri içermesi gerekir. Bu özellikler arasında yüksek verimlilik, yüksek hassasiyet, büyük bir ölçüm hacmi, karmaşık yüzeylerden veya ulaşılması zor alanlardan 3D veri yakalama yeteneği, koyu veya yansıtıcı yüzeylere yüksek uyum yeteneği sayılabilir.

Aşağıdakiler, Scantech’in 3D tarayıcılarının otomotiv endüstrisinin ürün geliştirme ve denetiminde nasıl uygulanabileceğini göstermektedir.

Ürün geliştirme

Yeni bir arabanın tasarımı

Yeni bir otomobil, geleceğin araçlarını anlamak ve tasarımcılardan ilham almakla başlar. Tasarımcılar fikirlerini elle çizilmiş eskizlerle temsil ederler. Eldeki bu eskizlerle, aracın tüm teknik ve yapısal özelliklerini gösteren şerit çizimlerinde 1:1 ölçeğinde bir duvara planlar çizerler. Bant çizimi tamamlandıktan sonra 2B eskizleri 3B modele dönüştürürler. Yarışmada öne çıkan tasarımcılara, tasarımlarını 1:1 ölçekli kil modelde sunma fırsatı veriliyor.

Araç tasarımı, yaratıcılık ve tekniğin bir kombinasyonu olduğundan, bir modelin istenen mükemmellik seviyesine ulaşması uzun zaman alır. Bir araba gövdesinin çekici kıvrımlarından ince ayarlanmış aerodinamiğine kadar her milimetre önemlidir. Kalıbı tamir etmenin ve test etmenin geleneksel yolu zaman alıcı, zahmetli ve kaliteyi garanti etmek zordur.

Scantech’in kompakt ve el tipi 3D tarayıcısı SIMSCAN, 410*400 mm tarama alanına ve 0.025 mm’ye kadar tarama doğruluğuna sahiptir. Uygun maliyetli tarayıcı, bu modellerin geometrilerini yakalayabilir ve bunları, test ve arşivleme için dijital ikizler oluşturmak için kullanılabilecek nokta bulutlarına dönüştürebilir. Tarayıcıyla birlikte gelen ScanViewer yazılımı, 3D verilerin, veri işlemenin ve inceleme görevlerinin gerçek zamanlı olarak gösterilmesini sağlayabilir.

MDF Model

Tasarımcılar için aracın geliştirilmesi sırasında her deseni, kalıbı ve parçayı doğrulamanın bir yoludur. Her tasarım değişikliğini en yüksek doğrulukla kaydetme olanağı sağlar. Böylece tasarım süreci daha verimli hale gelir ve farklı model versiyonları yaşam ortamında sunulabilir.

Scantech’in 3D tarama teknolojisi, araç tasarım sürecini iyileştirebilir ve mühendislik doğruluğunu iyileştirebilir. Bu sayede tasarımcılar ve mühendisler tasarım ve modelleme döngüsünü kısaltabilirler.

İnceleme

Damgalama Parçalarının  Otomatik Denetimi

Sac metal parçalar, özellikle damgalama parçaları, otomotiv endüstrisinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Her dakika yüksek hacimli otomatik damgalama parçaları üretilir. Bu damgalama parçalarının zamanında ve verimli bir şekilde denetlenmesi, yüksek kaliteli üretim sağlamak için çok önemlidir. Otomobil üreticilerinin son derece rekabetçi otomotiv endüstrisinde rakiplerine karşı üstünlük sağlamalarının bir yoludur.

AUTO SCAN Full Otomasyon

Scantech 3D çözümü

3D inceleme yardımıyla otomobil üreticileri, üretilen damgalama parçaları ile CAD çizimleri arasındaki sapma değerlerini elde edebilir. Kendi bünyemizde geliştirilen otomatik 3D inceleme sistemimiz AutoScan-T ile, referans için önemli veriler sağlayan yüzey sapması, delik çapı, delik konumu, delikten deliğe mesafe ve damgalama parçalarının sınırı gibi öğeleri inceleyebilir ve analiz edebiliriz. . İmalat süreci kontrolünü sağlamak için istatistiklerin kullanılması, üreticilerin limitler belirlemesini ve parçadan parçaya değişkenliğin nedenlerini belirlemesini, süreç kararlılığını iyileştirmek için eylemler uygulamasını ve kaliteyi kontrol etmek için denetim ihtiyacını ortadan kaldırmasını sağlayabilir.

Kalite Kontrol

AutoScan-T’nin Öne Çıkan Özellikleri

  • Kolay kullanım

Tek tuşla başlatma ile sistem, teknisyen ihtiyacını ortadan kaldırır.

  • Yüksek verim ve Accura cy

1,9 milyon MPS ölçüm hızında büyük hacimli parçaların otomatik olarak denetlenmesini destekler. Muayene doğruluğu 0.025 mm’ye kadardır.

  • Temassız ölçümden kaynaklanan hasar yok

Otomatik optik izleme ölçüm teknolojisi, işaretleyicileri yapıştırmadan temassız ölçümler yapmamızı sağlar.

  • Zorlu koşullar altında çalışın

Üretim katındaki çeşitli damgalama parçalarını kontrol etme yeteneğine sahiptir.

  • Entegrasyon ve özelleştirme

3D otomatik denetim sisteminin üretim hattına verimli bir şekilde entegre edilmesiyle denetim, oldukça iyileştirilmiştir. Mühendislerimiz, şirketin özel ihtiyaçlarını karşılamak için denetim prosedürünü özelleştirebilir.

Tedarikçi Kalite Güvencesi

Otomobil üreticileri, üretim sürecinde yüksek kaliteli ve özelleştirilmiş ürünler sağlamak için tedarikçilere güveniyor. Montaj sırasında herhangi bir sorun çıkmaması için, tedarik edilen malların üzerinde anlaşmaya varılan gereksinimleri karşılamasını sağlamaları önemlidir. Bu süreç, Tedarikçi Kalite Güvencesi (SQA) olarak bildiğimiz şeydir.

Tedarikçi Kalite Mühendisleri (SQE), kalite sistemlerini araştırmak, denetim programlarını onaylamak, ilk numuneleri elden çıkarmak ve uygun olmayan malzemelerin nedenlerini belirlemek için tedarikçi lokasyonları arasında gidip geldi. Bu arada, otomotiv üreticileri genellikle tedarikçileri tarafından sağlanan bileşenleri dahili kalite kontrollerine tabi tutar. Tarayıcılarımızın girdiği yer burasıdır.

Kscan Magic 3d Mavi ışıklı lazer tarama

Scantech’in taşınabilir ve el tipi 3D tarayıcıları KSCAN-Magic, zorlu koşullar altında yerinde inceleme yapabilir. Geniş alan tarama, hassas tarama, derin delik tarama dahil olmak üzere beş çalışma modu ile tasarlanmıştır. Bu işlevler, KSCAN-Magic’in çeşitli 3D tarama görevlerini mükemmel yüksek kaliteyle yerine getirmesini sağlar. 0.020 mm’ye varan bir doğrulukla karmaşık yüzeylerin ve dar alanların verilerini kolayca yakalayabilir.

Jant Tarama
STL nokta bulutu

KSCAN-Magic ile Mühendisler, orijinal özelliklerden bazı sapmalar olup olmadığını bulmak için önce ana çarkın geometrilerini kontrol edebilir. İşlevleri, bileşen farklı statülerde ölçülerek daha fazla incelenebilir. 3B tarayıcı tarafından yakalanan sezgisel 3B veriler ve birkaç tıklamayla oluşturulan raporlar sayesinde, mühendisler sorunları erken bir aşamada belirleyebilir ve son montaj sırasında bileşenlerin güvenilir bir şekilde çalışmasını sağlayabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Sohbeti aç
Yardım ister misiniz?
Merhaba, nasıl yardımcı olabilirim?